Soto ajam (Kořeněná kuřecí polévka)

Suroviny

1 kg kuřete, 4 cibulky, špetka kurkumy, zázvoru a koriandru, půl lžičky sardelové pasty, 3 makadamské oříšky, 1 bobkový list, 2 lžíce nakrájené cibule, 2 lžíce kokosového oleje, 1 hlavička česneku, sůl

Obloha

80 g vařených čínských nudlí, 50 g nadrobno nakrájeného celeru, 2 lžičky smažených cibulových vloček, 1/2 citronu, 3 na plátky nakrájené brambory, 3 nakrájené vejce natvrdo, 5 jarních cibulek s natí

Postup přípravy

Kuře ponoříme do vody (1/2 litrů vody), osolíme a přidáme nakrájenou jarní cibulku a drcený bobkový list. Kuře vaříme v utajeném varu do změknutí a vyndáme ho z polévky. Rozpálíme olej a osmahneme cibuli, zázvor a rozetřený česnek. Veškeré suroviny vsypeme do hotového vývaru a vaříme pozvolna 30 minut. Kuře vykostíme, zbavíme se kůže a nakrájíme na tenké proužky. Vložíme do hluboké mísy, přelijeme horkým vývarem a před servírováním pokapeme citrónovou šťávou.