Saté ajam (Kuřecí saté)

Suroviny

6 kuřecích prsíček bez kůže, 2 stroužky česneku, 2 lžíce vody, 2 lžíce sójové omáčky

Omáčka

1 střední cibule, 120 g arašídů, 6 makadamských ořechů, 1 lžička cukru, šťáva z půlky citrónu, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce oleje, špetka kayenského pepře, 15 cl kokosového mléka a sůl

Postup přípravy

Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, propícháme vidličkou a napíchneme na špejle. Utřeme česnek, 1 lžíci sójové omáčky, a 2 lžíce vody. Maso v této směsi marinujeme nejméně 30 minut. Marinované maso upečeme na grilu nebo na pánvi doměkka. Před podáváním zalijeme omáčkou. Omáčku uvaříme tak, že rozmixujeme ořechy, cibuli, kayenský pepř, cukr, opražené arašídy a oleje. Hotovu směs osmahneme na troše tuku. Přidáme kokosové mléko a vaříme něž směs nezhoustne. Nakonec vmícháme sůl, sójovou omáčku a citrónovou šťávu.

Podáváme s rýží.