Sajur terung (Lilková polévka)

Suroviny

2 lilky, 2 lžíce kuřecího masa, 2 stroužky česneku, 2 cibule, špetka koriandru, kmínu, zázvoru, laosu a kurkumy, 1 plátek citrónu, 2 bobkové listy, 4 makadamské ořechy, 3 dl kokosového mléka, 8 chilli papriček, olej, sůl a vodu

Postup přípravy

V hmoždíři utřeme kmín, ořechy, koriandr, chilli a kurkumu. Na oleji dozlatova osmahneme nakrájenou cibuli a utřený česnek. Na pánev přidáme zázvor, bobkový list, laos a utřené (rozemleté) koření. Do směsi vložíme maso, osolíme a zalijeme vodou. Až se začne polévka vařit vlijeme kokosové mléko a vaříme další 10 minut. Nakonec vložíme lilky a vaříme dokud nejsou měkké, ale stále křupavé. Před podáváním pokapeme citrónovou šťávou.