Ikan masak bali (Ryba na balijský způsob)

Suroviny

2 ryby (treska nebo halibut), kousek reveně, 5 chilli papriček, 1 lžička sardelové pasty, 1 menší cibule, špetka zázvoru, trochu cukru, šťáva z půlky citrónu, 1 lžička sójové omáčky, oleje a sůl

Postup přípravy

Ryby opláchneme a očistíme, do kůže vetřeme reveň a citrónovou šťávu. Na trošku oleje osmahneme rybu na obou stranách dozlatova. Ryby vyndáme a uchováme na teplém místě. Utřeme chilli papričky, nasekanou cibuli, česnek a zázvor. Hotovu směs osmahneme na kapce oleje. Přidáme sójovou omáčku, 1/4 litru vody a cukr. Do této směsi vložíme osmahnuté ryby a dusíme pod bodem varu, než se odpaří tekutina, cca 20 minut.