Daging masak bali (Maso na balijský způsob)

Suroviny

500 g vepřových řízků, 1 větší cibule, 5 stroužků česneku, 7 chilli papriček, 1 lžička sardelové pasty, 2 lžičky cukru, 4 lžičky kayenského pepře, 1 lžička zázvoru, půl citrónu, 2 lžíce sójové omáčky, olej a sůl

Postup přípravy

Utřeme zázvor, česnek, sardelovou pastu, cibuli a chilli. Na kapce oleje hotovou pastu osmahneme, až se přestane směs lepit přidáme naklepané a osolené plátky masa. Až bude maso osmahnuté a zatáhnuté zalijeme 1/4 litru vody, do které jsme rozmíchali sójovku, cukr, šťávu z půlky citrónu a sůl. Maso dusíme bez pokličky pod bodem varu do změknutí. Pokud by bylo málo omáčky, můžeme během vaření ještě přidat trochu vody.