Murg moli (Kuře s kokosovým sosem)

Suroviny

1 kg kuřete bez kůže, 1 l kokosového mléka, 5 chilli papriček, 4 bobkové listy, 2 stroužky česneku, 1 nakrájená cibule, 1 lžíce kurkumy, 250 g menších šalotek, 5 lžic oleje, 2 lžičky drceného kmínu, 1 lžíce sezamových semínek, špetka pepře, šťáva z půlky citrónu, 2 lžičky koriandru, 1 lžička mletého řeckého sena

Postup přípravy

Kuře naporcujeme a vložíme do 3/4 litru kokosového mléka s bobkovými listy. Maso vaříme okolo 50ti minut, dokud se nám nevyvaří vývar na polovic. Potom kuře vyndáme a dáme zatím stranou, vývar si také uchováme.

Na trošce oleje osmahneme malé cibulky a chilli papričky, následně vyndáme a dáme zatím stranou. Na tom samém oleji osmahneme na tenké plátky nakrájený česnek, opět uchováme. Tento postup opakujeme i s cibulí, až bude cibule zlatavá, tak přidáme již předem uvařené kuře. Chvilku osmahneme (5 minut) a přidáme kurkumu, koriandr a kmín. Po 2 minutách přidáme česnek a 1/4 litru zbylého vývaru, cibulky, chilli papričky a citrónovou šťávu. Dusíme dokud maso není měkké. Maso musí být celou dobu ponořené, proto průběžně doléváme zbylým mlékem a vývarem. Před podáváním ochutíme pepřem a sezamovými semínky.