Mháns terkari kehásta (Pikantní skopové kari)

Suroviny na šťávu

1 l vody, 500 g rozemletých skopových kostí, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, sůl

Suroviny na kari

700 g skopového, 3 velké cibule, 100 g přepuštěného másla (případně normálního), olej, 2 lžíce hořčičných semínek, 4 stroužky, česneku, 1/2 lžičky skořice, 1 lžíce mletého pepře, 1 lžička červené papriky, špetka zázvoru, 3 drcené listy máty, 2 lžičky mletého řeckého sena, špetka čertova lejna (ločidlo), sůl

Postup přípravy na šťávu

Do studené vody vložíme kosti, cibuli a utřený česnek. Až bude šťáva hustá a silná necháme vychladnout a sebereme tuk.

Postup přípravy na kari

Na pánvi mírně osmahneme hořčičná semínka. Následně je smícháme s utřenou cibulí,  pepřem, paprikou, skořicí a trochou oleje. Maso nakrájíme na kostičky a jednotlivé kostičky nařízneme nožem. Předem připravenou směsí maso potřeme a necháme ho nejméně 2 hodiny marinovat. Po marinaci si zahřejem tuk a vložíme na něj půlku masa. Na maso klademe kolečka z cibule. Zaprášíme polovinou řeckého sena, zázvorem a utřeným česnekem. Na tuto směs klademe druhou půlku masa a opakujeme předešlý postup s kolečkama cibule a ostatníma surovinama. Osolíme a zalijeme předem připravenou šťávou.

Vaříme pod bodem varu dokud nebude maso měkké. Maso by mělo být celou dobu ponořené. Před koncem vaření přidáme čertovo lejno a vaříme asi 10 minut.