Čapati (Celozrnný chléb)

Suroviny

250 g pšeničné mouky, 2 dl vody, 1 lžička soli

Postup přípravy

Do mouky přidáme sůl a postupně zalíváme vodou. Mícháme dokud nevznikne hutné a pružné těsto. Těsto musí být dokonalé prohnětené. Následně necháme těsto 30 minut odpočinout pod vlhkou utěrkou. Po 30ti minutách těsto ještě jednou prohněteme a vytvarujeme jednotlivé koule, které rukou zploštíme. Lehce posypeme moukou a vyválíme na tenké plátky jako je potravinářský papír. Pokud použijeme malé pánve, tak nám vznikne puka, pokud velkou pánev, tak čapati. Pánev nahřejeme a vložíme placku. Až se na ní začnou tvořit bubliny, tak ji obrátíme. Nakonec placku vyjmeme podběračkou a podržíme ji přímo na plamenem. Ihned servírujeme na předehřátých talířích.